Wednesday, February 19, 2014

Pomerančové mufíky

250 g hladké mouky (na ovocné dáme 200 g hladké a 50 g polohrubé), 100 g cukru, 2 lžičky prášku do pečení, špetka soli, 2 středně velká vejde, 200 ml mléka (nebo 200 g jogurtu a trochu mléka), 85 g másla (rozpuštěného a zchladlého), šťáva a kůra ze dvou pomerančů, špetka skořice
Smíchejte všechny tekuté ingredience. Prošlehejte vejce, přidejte pomerančovou šťávu a kurů, mléko a tuk (rozpuštěné máslo nebo olej).
Smíchejte všechny suché ingredience. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a cukrem, přidejte brusinky, aby se obalily moukou a v těstě potom nepadaly ke dnu košíčku.
Smíchejte obě směsi. Promíchejte je zlehka lžící, aby se obě části spojily. Drobné hrudky těstu nevadí. Více mu vadí sběsilé šlehání a míchání. 
Naplňte 12 košíčků, nebo naplňte vymazanou a vysypanou formu na muffiny a dejte péct na 25 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Mezitím si připravte polevu – cukr prošlehejte se skořicí a pomerančovou šťávou. Chvíli směch míchejte metličkou, aby se rozpustil cukr. Pokud je směs moc hustá, přidejte tekutinu. Příliš tekutá poleva vám nebude na muffinech držet (steče nebo se nasákne do muffinu). Vychladké muffiny polijte nebo namočte v polevě.
Zdroj - www.muffinarium.cz

No comments: