Saturday, February 22, 2014

Jogurtovo-tvarohový dortík


Krém - 1 bílý jogurt, 2 tvarohy ve vaničce, 1 mascarpone, trochu skořice, 2  banány, (pokud chcete mít jistotu tuhého krému - plátkovaná želatina)
4 balíčky cukrářských piškot, asi 4 banány, maliny nebo jahody a další sezónní ovoce dle chuti, velmi slaboučké kafe - dělám z jedné lžičky instantního zalité asi 3dcl vody, na vrch dortové želé rozmíchané v jablečném džusu

Tento dortík obsahuje vše, co již může papat roční děcko a navíc je skutečně výborný. 
Formu na dort vykládáme po obvodu piškotkama tak, že jejich pocukrovaná část jde k plechu (bude po odstranění formy vně) a aby stály, musíme uříznout spodní zaoblenou část, zkrácení asi o 1 cm. Dno tvoří zbytky odříznutých piškotek a ještě jich pár nadrtíme. 
Polijeme slabým kafem - trošku a přidáme krém z rozmixovaných banánů, skořice, jogurtu, tvarohů a mascarpone. Pokud chcete mít jistotu tuhého krému, může se do krému dát v trošce vody namočená a dokonale rozmíchaná plátkovaná želatina. 
Poté uděláme vrstvu nakrájených banánů na plátky a další vrstvu piškot zalitých kafem a znovu krém. 
Nyní zdobíme vrchní část. Dáváme maliny a banány (borůvky, ostružiny, jahody, ...) a zalijeme želé, kam opět nedáváme cukr, jen rozmíchám ve 100% jablečném džusu a povaříme. Dort necháme do druhého dne v ledničce a je pak už jen papáme a přidáváme si.

No comments: