Friday, April 19, 2013

Pizza se špenátem


pizza korpus, 1-2 lžičky oregana, na potření - 3 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce oleje, náplň - 2 stroužky česneku, 150 g čerstvého špenátu, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje na smažení, 2 rajčata, 1 cibule, 100 g slaniny, 150 g sýra


Tři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme dvě lžíce oleje, tři lžíce kečupu, trochu soli a promícháme. Koupený korpus - pizza položíme na jemně omaštěný plech a potřeme touto směsí. 
Špenát propereme, listy rozkrájíme na větší kousky. Zbylé dva stroužky česneku a cibuli také oloupeme. Česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, omytá rajčata na tenké plátky. Sýr nastrouháme. 
Na pánvi rozehřejeme olej a krátce orestujeme nakrájený česnek. Přidáme špenát a také jen chvíli smažíme, než listy špenátu trochu povadnou. Orestovaný špenát s česnekem rozprostřeme na pizza korpus, který již máme připravený na plechu a pomazaný olejovou směsí. Na špenát navrstvíme tenké plátky rajčat. 
Cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme k ní slaninu a jen chvíli prohřejeme, než také zesklovatí. Osmahnutou cibuli se slaninou pravidelně poklademe na vrstvu špenátu a rajčat. Takto připravenou pizzu okořeníme oreganem a pepřem a posypeme nastrouhaným sýrem. 
Pizzu se špenátem už stačí jen dát do předehřáté trouby. Pečeme ji dozlatova.

No comments: