Wednesday, June 20, 2012

Banánová polévka

Ingredience
2 banány, 1 cibule, 1 malý pórek, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 kostka slepičího bujónu, 1 l vody, 4 lžíce smetany ke šlehání, sůl, cukr, kari, zázvor, tabasco, 1 tamarillo, tuk na smažení

Postup
Z vody a slepičího bujonu si připravíme vývar. Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a na másle necháme zesklovatět spolu s prolisovaným česnekem.
Mezitím oloupeme jeden banán a nakrájíme ho na kolečka. Kolečka banánu přidáme k cibuli, posypeme dvěma lžícemi kokosu a špetkou kari a lehce opečeme.
Vše zalijeme vývarem, posolíme, ochutíme cukrem, zázvorem a tabascem a dobře promícháme. Povaříme na mírném plameni 10 min.
Druhý banán oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Polévku propasírujeme, přidáme smetanu, kolečka banánu a vše lehce povaříme.
Na pánvi nasucho osmahneme 2 lžíce kokosu dozlatova. Kokos vysypeme na talířek, na pánvi rozpustíme trochu tuku a osmahneme na něm očištěný a pokrájený pórek. Polévku rozdělíme do talířků, posypeme pórkem a kokosem a každou porci ozdobíme kolečkem tamarilli ( já to nahradil kiwi).
 


No comments: