Wednesday, November 12, 2008

IRSKO od brezna 2008

Tak jsem 5.3.2008 vstoupila na pudu "smaragdoveho ostrova" a ten se ted na cas stane mym, nasim domovem. Kvuli nasi Vikince jsme prijeli autem a nasledne trajektem z Francie. Vikinka byla na trajektu statecna, odlouceni od nas zvladna na 1* a nepocurala se v kleci:-)) Za to me ji bylo lito. Byla v podpalubi, v mistnosti s dalsimi psy. Kazdy pes mel svou klec (tu jsme meli objednanou predem). Majitele pak mohli sve mazlicky chodit navstevovat v navstevnich hodinach, kdy byl pritomen personal a prislusneho pejska odemkl a pustil k panickovi. Bulo mi ji lito a stale jsem na ni musela myslet, jak pak se asi ma, jestli spinka nebo tam place:-((
Do Dublinu na adresu 14 Hillcrest Manor, Templeogue jsme dorazili v podvecer, vybalili jsme auto a trosku se zabydleli. Od tohoto dne nam nastali bezne starosti denniho zivota - venceni Vikouska, prace, nakupy, skola, ale i radosti - vylety, cas straveny s moji rodinkou, kterou tvori muj Martik a Vikousek. Mame tu take kamarady, Petru a George , ktere zna Martin z Australie. Casto s nimi jezdime na vylety, obcas zajdeme na pivo nebo jen tak na navstevu.
Cas tu plyne jako voda a najednou je zari, prileteli se na nas podivat oboje rodice. Stravili tu s nami necely tyden. Jezdili jsme s nimi na vylety po okoli Dublinu, byli jsme v Templebaru na pive a na irske muzice. Dalsim zpestrenim byla navsteva Martinovych pratel Vilema s dcerou a Jirky.
Od konce zari jsme se s Martikem prihlasili na kurz yogy a tak kazde pondeli v podvecer vyrazime s podlozkami do mistni skoly si protahnout tela. Ja jeste kazde utery a ctvrtek chodim na vecerni kurzy anglictiny. Pani ucitelka je pomerne prisna, kdo neprinese ukol, dostane dvojnasobek :-)) aby vedel, ze ukoly se proste delaji a lajdactvi se tresta:-))
Vikendy vetsinou travime aktivneji, ale hodne zalezi na pocasi. Vylety za poklady nebo jen tak na prochazku na plaz, do blizkeho parku, ... Cas od casu pracujeme na nasi zahradce, ted na pozdim hrabeme listi, sbirame napadana jablicka, ktera zpracovavame v babovkach ci zemlovce.
Tak jsme Vam tu v kratkosti nastinila jak si zijeme na ostrove, pokracovani za par dni.
Dalsi cteni o zivote tri clenu posadky Souckovych naleznete zde.

No comments: